OIOH w szpitalu przy AM w Warszawie
Forum dotyczące opieki hematologicznej
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum OIOH w szpitalu przy AM w Warszawie Strona Główna
->
KULINARIA
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Jakaś kategoria
----------------
OGÓLNE
OGŁOSZENIA
POGAWĘDKI
SPOTKANIA
PYTANIA
PORADY
KULINARIA
PRZYWITAJ SIĘ!
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Marta
Wysłany: Czw 10:04, 14 Cze 2007
Temat postu:
Pierwszy raz to ja mogę udzielić Doktorowi jakiejś porady, a nie odwrotnie jak to zwykle bywa
1. Platki kukurydziane to wlasnie te chrupki do mleka
2. Z tym wyjmowaniem łyżeczkami to był zdecydowanie skrót myślowy, takze już tłumaczę: aby nie wyszedł jeden duży jeż
trzeba użyć dwóch łyżeczek do herbaty i przy ich pomocy wyjmować małe porcyjki - to się strasznie klei i ciągnie dlatego właśnie lepiej sobie pomóc tą drugą łyżeczką
Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne
Smacznego
Titor
Wysłany: Śro 14:17, 13 Cze 2007
Temat postu:
Marta, zachęcający przepis, ale mam 2 pytania!
1. Płatki kukurydziane - to to samo co chrupki, te co sie dodaje do mleka?
2. Cyt "Mieszać i (najlepiej przy pomocy 2 łyżeczek) wyjąć jeżyki na półmisek" ? Z opisu raczej wyobrażam sobie jednego dużego jeża!! Jak to mam robić?
Pozdrawiam smakoszy
Marta
Wysłany: Nie 10:24, 03 Cze 2007
Temat postu: Słodkości
JEŻYKI:
Bardzo prosty przepis i bardzo smaczny
Składniki:
100g masła
100g cukru pudru
4 łyżki lejącego się miodu
4 łyżki kakao
kieliszek rumu
płatki kukurydziane (w przepisie jest 150g, ale najlepiej kupić paczkę i wsypywać "na oko")
Do rondelka na małym ogniu trzeba włożyć wszystkie składniki oprócz płatków i mieszać aż się rozpuszczą i powstanie jednolita masa.
Potem należy zdjąć rondelek z ognia i wsypać płatki. Mieszać i (najlepiej przy pomocy 2 łyżeczek) wyjąć jeżyki na półmisek. Póżniej powinno się czekać aż ostygną (chociaż można też od razu skonsumować
) i wstawić do lodówki i gotowe
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin